voorkom inbraak

Denk aan inbraakpreventie! Ook tijdens je vakantievoorbereidingen!
Ben jij helemaal klaar voor de zomervakantie? Aan alles gedacht? Heb je ook gedacht aan hoe je jouw huis achterlaat? Tijdens de vakantieperiode is het voor de inbreker extra makkelijk om te zien of iemand thuis is of niet… de gelegenheid voor de inbreker om hier gebruik van te maken. Sta daarom even stil bij de volgende inbraakpreventietips die je kunt gebruiken om met een geruster gevoel op vakantie te gaan.

Huis beveiligen
Wacht niet tot het te laat is. Want een goed beveiligde woning én het oplettende gedrag van jezelf en je buren, zorgt voor maximaal 90 procent minder kans op een inbraak. Daarnaast is het belangrijk om goed hang en sluitwerk op je ramen en deuren te hebben.

Laat ons eens door de ogen van een inbreker naar je woning kijken. Wij laten je zien wat de eventuele verbeterbeterpunten zijn op het gebied van inbraakbeveiliging. Maak vrijblijvend een afspraak met jouw dichtsbijzijnde Lockmasters Specialist. Wij helpen je hier graag bij.

Geef een bewoonde indruk
Het is vaak eenvoudig de woningen er uit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn; uitpuilende brievenbussen, gordijnen continue gesloten, nooit een lampje aan. Het is belangrijk om er voor te zorgen dat je huis een bewoonde indruk geeft. Laat de planten staan en vraag de buren om de planten water te geven en de post uit de brievenbus te halen. Zorg ervoor dat de verzamelde stapel post niet op de eetkamertafel in het zicht ligt. Zorg er daarnaast voor dat er ´s avonds op verschillende tijden in verschillende vertrekken licht brand, dit maakt een bewoonde indruk wat de potentiele inbreker afschrikt. Dit kun je doen door verschillende tijdschakelaars in te stellen. Bekijk hier ons assortiment tijdschakelaars in onze webshop. 

Zet waardevolle spullen uit het zicht
Maak je huis niet te aantrekkelijk om in te breken. Wat zie jij aan waardevolle spullen als je door je raam kijkt? Het antieke zilver van je oma, de computer met het grote beeldscherm, de spelcomputer of andere waardevolle spullen, haal deze uit het zicht. Berg waardevolle spullen op in een kluis of verplaats deze naar een andere locatie, bijvoorbeeld bij je familie die niet op vakantie is. 

Wees voorzicht met sociale media
Vergeet daarnaast niet dat inbrekers ook met de tijd meegaan, dus wees voorzichtig met social media. Hier moet je jezelf ook beschermen. Als jij aan de hele wereld verteld dat je heerlijk 2 weken op het strand zit, dan maak je het voor de potentiele inbreker wel heel makkelijk. Vergeet niet dat er heel veel persoonlijke gegevens van jou online te vinden zijn, dus ook op basis van jou naam is je adres vaak eenvoudig te vinden.

Inbraakpreventietips: verklein de kans op inbraak!
In het kader van handige vakantielijstjes, hierbij een lijstje met inbraakpreventietips. Gebruik deze checklist om de kans op inbraak te verkleinen.

 • Sluit alle ramen (ook toilet- en badkamerraampjes) en doe alle buitendeuren op slot.
 • Vraag buren om je woning in de gaten te houden.
 • Laat vuile vaat op de tuintafel en het aanrecht staan.
 • Heb je kleine kinderen? Laat dan wat speelgoed zichtbaar in de woonkamer liggen.
 • Heb je planten in de vensterbank staan, laat deze dan ook tijdens je vakantie daar staan en vraag of iemand ze water geeft.
 • Gebruik een tijdschakelaar voor verlichting.
 • Vraag iemand je brievenbus te legen en de gordijnen 's avonds te sluiten en 's ochtends te openen. Vraag of ze de post op een plek uit het zicht willen leggen.
 • Laat de buren hun auto voor je deur zetten.
 • Laat geen containers langdurig aan de weg staan en laat geen volle vuilniszakken achter.
 • Zet je fiets/brommer altijd op slot, ook als deze binnen staat.
 • Vertel een beperkt aantal familieleden en vrienden wanneer en waar je met vakantie bent. Zorg er voor dat ze in geval van nood je woning in kunnen. Geef ze trein- en/ of vliegnummers van vertrek. Geef merk, type en kenteken van je auto op.
 • Maak geen melding op Twitter, Facebook of andere social media dat je op vakantie gaat. Wees ook voorzichtig met je afwezigheidsbericht op je voicemail en in je e-mail. Wees ervan bewust dat criminelen berichten meelezen, pas berichten hierop aan. Scherm persoonlijke berichten zoveel mogelijk af voor buitenstaanders.
 • Gebruik op social media niet je volledige naam, maar bijvoorbeeld een afkorting. Controleer je profielen en kijk ook op zoekmachines welke persoonlijke informatie, zoals naam, adres en telefoonnummer van jezelf terug te vinden is. Verwijder je persoonlijke informatie.
 • Merk en registreer waardevolle spullen.
 • Laat waardevolle spullen, zoals laptops en mobiele telefoons, niet in het zicht staan. 
 • Berg waardevolle spullen op in een kluis, bekijk hier een aantal kluizen uit ons assortiment.
 • Zorg voor goede buitenverlichting.

Ga voor meer advies naar een van onze winkels: http://www.lockmasters.nl/winkels