Inbrekers gaan niet met vakantie

Met een gerust gevoel op vakantie

U moet er niet aan denken: u komt thuis van uw werk of vakantie en uw hele huis is overhoop gehaald – er is ingebroken.. Voorkomen is heel moeilijk, maar het de inbrekers lastiger maken kan wel. Hanteer de onderstaande anti-inbraak tips en u verkleint de kans dat er ingebroken wordt.

Denk dus tijdens de voorbereidingen van uw vakantie ook aan uw eigen huis.

Het is vaak eenvoudig de woningen er uit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn; uitpuilende brievenbussen, gordijnen continue gesloten, nooit een lampje aan. Het advies is dus het huis een bewoonde indruk geven. Vergeet niet dat inbrekers met de tijd meegaan, dus wees voorzichtig met social media. Ook daar moet u zichzelf beschermen.

 1. Sluit al uw ramen (ook uw toilet- en badkamerraampjes) en doe alle buitendeuren op slot.
 2. Vraag uw buren om uw woning in de gaten te houden.
 3. Laat vuile vaat op de tuintafel en het aanrecht staan.
 4. Heeft u kleine kinderen? Laat dan wat speelgoed zichtbaar in de woonkamer liggen.
 5. Heeft u planten in de vensterbank staan, laat deze dan ook tijdens uw vakantie daar staan en  vraag of iemand ze water geeft.
 6. Gebruik een tijdschakelaar voor uw verlichting.
 7. Vraag iemand uw brievenbus te legen en de gordijnen 's avonds te sluiten en 's ochtends te openen. Vraag of ze de post op een plek uit het zicht willen leggen
 8. Laat de buren hun auto voor uw deur zetten..
 9. Laat geen containers langdurig aan de weg staan of laat geen volle vuilniszakken achter.
 10. Zet uw fiets/brommer altijd op slot, ook als deze binnen staat.
 11. Vertel een beperkt aantal familieleden en vrienden wanneer en waar u met vakantie bent. Zorg er voor dat ze in geval van nood uw woning in kunnen. Geef ze trein- en/ of vliegnummers van vertrek. Geef merk, type en kenteken van uw auto op.
 12. Maak geen melding op Twitter, Facebook of op andere social media-sites dat u op vakantie gaat. Wees ook voorzichtig met uw afwezigheidsbericht op uw voicemail en in uw e-mailprogramma. Wees ervan bewust dat criminelen berichten meelezen, pas berichten hierop aan. Scherm persoonlijke berichten zoveel mogelijk af voor buitenstaanders.
 13. Gebruik op social media niet uw volledige naam, maar bijvoorbeeld een afkorting. Controleer uw profielen  en bekijk ook op zoekmachines welke persoonlijke informatie, zoals naam, adres en telefoonnummer van uzelf is terug te vinden. Verwijder uw persoonlijke informatie.
 14. Merk en registreer waardevolle spullen.
 15. Laat waardevolle spullen, zoals laptops en mobiele telefoons niet voor het raam in het zicht staan.
 16. Leg uw ladder en container vast met een ketting.
 17. Zorg voor goede buitenverlichting.

Huis beveiligen

Wacht niet tot het te laat is. Want een goed beveiligde woning én het oplettende gedrag van uzelf en uw buren, zorgt voor maximaal 90 procent minder kans op een inbraak. Wij helpen u hier graag bij.