Preventietips

Preventietips

Woninginbraak heeft voor de meeste mensen een grote impact op het veiligheidsgevoel. Het feit dat er vreemden in uw huis zijn geweest die aan uw bezittingen hebben gezeten en wellicht waardevolle spullen hebben meegenomen zorgt vaak voor een blijvend angstig gevoel. Helaas komt woninginbraak regelmatig voor. Zelf kunt u verschillende maatregelen nemen om er voor te zorgen dat inbreken in uw woning niet eenvoudig is. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe meer tijd het ze kost om uw woning binnen te komen, hoe groter de kans is dat ze het opgeven.

Lockmasters geeft u graag tips over de volgende thema's:

 • Waar moet u deze zomer op letten?
 • Waar moet u altijd op letten?
 • Deuren zijn zo open, zó vertraag je dat!
 • Met een gerust hart op vakantie

Waar moet u in de winter op letten?

De meeste inbraken worden gepleegd in de winter. En dat is niet gek, het wordt immers vroeg donker. Lockmasters heeft voor u een checklist opgesteld die zeker de moeite waard is om even langs te lopen!

1. Controleer of u daadwerkelijk voldoende binnen- én buitenverlichting heeft
Laat altijd een lampje branden als u weg gaat om de indruk te wekken dat er iemand thuis is. U kunt ook gebruik maken van tijdschakelaars. Lockmasters heeft hier met producten van DiO voordelige oplossingen voor. Inbrekers werken graag in het donker en houden er niet van om gezien te worden. Zorg daarom voor buitenverlichting bij elke buitendeur. Ook kunt u gebruik maken van bewegingsmelders voor de verlichting.

2. Haal uw sleutels 's avonds uit het slot
Na het afsluiten van de deur 's avonds kunt u uw sleutels het beste op een vaste plek in huis bewaren. Indien u ze in het slot laat hangen, kan een inbreker eenvoudig een gat in de deur boren en vervolgens uw sleutel omdraaien met behulp van een stuk ijzerdraad.

Waar moet u altijd op letten?

Inbraken vinden natuurlijk het hele jaar door plaats. Zonder technische ingrepen kunt u al behoorlijk wat doen om uw huis extra te beveiligen. Neem daarom de volgende punten ook even op uw gemak door.

1. Sluit uw woning altijd goed af. Ook als u maar even weg bent
Het lijkt een inkopper. Toch vinden veel inbraken plaats als u nét even weg bent. U wilt nog snel even naar de winkel om een boodschap te doen. Boven staat er nog een raam open, maar u neemt niet even de tijd om deze af te sluiten. U bent tenslotte 'toch maar even weg'. Binnen drie minuten staat de inbreker weer buiten. Hoelang doet u over het halen van een pak suiker?

2. Trek uw voordeur niet alleen dicht. Draai hem ook op slot met uw sleutel
Vaak trekt men een deur achter zich dicht, waarna deze vergrendeld. De deur zit echter niet op slot! Een inbreker kan een stukje plastic tussen de deur en het kozijn drukken en uw deur is binnen 15 seconde open. Een oude bankpas is hier al ideaal voor.

3. Maak het ze niet gemakkelijk met opklimmen
Haal losliggende ladders en vuilnisbakken weg en zet ze op een plek waar ze niet als klimmateriaal gebruikt kunnen worden. Uw afvalcontainer kan al een gemakkelijk opstapje zijn. Ook latwerken en pergola's kunnen inbrekers helpen om naar een hoger gelegen verdieping te komen.

4. Verstop geen sleutels op 'geheime plekken'
Sleutels onder bloempotten, deksels of deurmatten zijn niet verstopt. Dit zijn de plekken waar inbrekers als eerst kijken of er sleutels verstopt liggen. Een vervelende bijkomstigheid is dat u niet verzekerd bent, wanneer er geen inbraakschade is.

5. Gebruik whatsapp om inbraken te voorkomen
Heeft u al een whatsapp groep met uw buurtgenoten om elkaar te informeren over eventuele verdachte personen? Inbrekers blijven liever weg uit wijken waar de bewoners elkaar kunnen waarschuwen via een whatsapp alarm. Volgens de NOS daalde in deze buurten het aantal inbraken met maar liefst 50%.

6. Berg uw autosleutels goed op
Neem uw autosleutels altijd mee naar uw slaapkamer. Inbrekers vervoeren de buit graag met uw auto. Ook fietsen of brommers kunt u het best op slot zetten, ook al staan ze binnen.

7. Doe niet voor iedereen open
Doe nooit zomaar de deur open. Indien u geen of mat glas heeft biedt een deurspion uitkomst. Komt het bezoek u niet bekend voor, maak dan ook gebruik van een kierstandhouder. Zo kunnen ze niet bij u naar binnen stormen.

8. Zorg voor stevig inbraakwerend hang- en sluitwerk
Woningen voorzien van inbraakwerend hang- en sluitwerk hebben behoorlijk mindere kans op een geslaagde inbraak. Lockmasters stuurt graag een specialist naar uw huis om u te adviseren over een nog betere beveiliging van uw woning. Het advies is uiteraard gratis en kunt u hier aanvragen.

Deuren zijn zo open, zó vertraag je dat!


Deuren zijn het meest populair bij de inbreker. Geen wonder - met een simpele schroevendraaier wrikt 'ie de ruimte tussen de deur en het kozijn in een oogwenk open. Een goed slot alleen is dan niet voldoende.
 
Bovendien zijn we zelf slordig met deuren. Herkent u zichzelf in de volgende situatie? Dat u even boodschappen gaat doen en de voordeur niet afsluit met de sleutel? Een wereldkans voor de gelegenheidsinbreker! Behalve als een SecuStrip is gemonteerd. Zelfs als de deur niet op slot is, zorgt de Secustrip - die u nóóit kunt vergeten -  dat de deur potdicht blijft.
Het systeem bestaat uit 2 stalen strips die u snel en simpel op deur en kozijn monteert. Zodra de deur dicht is, vormen ze een ijzersterke barrière tegen inbraak. Geen inbreker die er meer tussenkomt.

Een SecuStrip werkt preventief omdat 'ie aan de buitenkant van de deur is gemonteerd. Het is bewezen dat inbrekers het al niet eens meer proberen als ze een SecuStrip zien zitten.

SecuStrip wordt niet voor niets al jarenlang aanbevolen door de politie. Meer informatie over de SecuStrip vindt u hier!

Met een gerust gevoel op vakantie

Je moet er niet aan denken: je komt thuis van je werk of vakantie en je hele huis is overhoop gehaald – er is ingebroken.. Voorkomen is heel moeilijk, maar het de inbrekers lastiger maken kan wel. Hanteer de onderstaande anti-inbraak tips en je verkleint de kans dat er ingebroken wordt.

Denk dus tijdens de voorbereidingen van je vakantie ook aan je eigen huis.

Het is vaak eenvoudig de woningen er uit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn; uitpuilende brievenbussen, gordijnen continue gesloten, nooit een lampje aan. Het advies is dus het huis een bewoonde indruk geven. Vergeet niet dat inbrekers met de tijd meegaan, dus wees voorzichtig met social media. Ook daar moet je jezelf beschermen.

 1. Sluit alle ramen (ook toilet- en badkamerraampjes) en doe alle buitendeuren op slot.
 2. Vraag je buren om je woning in de gaten te houden.
 3. Laat vuile vaat op de tuintafel en het aanrecht staan.
 4. Heb je kleine kinderen? Laat dan wat speelgoed zichtbaar in de woonkamer liggen.
 5. Heb je planten in de vensterbank staan, laat deze dan ook tijdens de vakantie daar staan en  vraag of iemand ze water geeft.
 6. Gebruik een tijdschakelaar voor de verlichting.
 7. Vraag iemand de brievenbus te legen en de gordijnen 's avonds te sluiten en 's ochtends te openen. Vraag of ze de post op een plek uit het zicht willen leggen
 8. Laat de buren hun auto voor je deur zetten..
 9. Laat geen containers langdurig aan de weg staan of laat geen volle vuilniszakken achter.
 10. Zet fiets/brommer altijd op slot, ook als deze binnen staat.
 11. Vertel een beperkt aantal familieleden en vrienden wanneer en waar je met vakantie bent. Zorg er voor dat ze in geval van nood de woning in kunnen. Geef ze trein- en/ of vliegnummers van vertrek. Geef merk, type en kenteken van je auto op.
 12. Maak geen melding op Twitter, Facebook of op andere social media-sites dat je op vakantie gaat. Wees ook voorzichtig met je afwezigheidsbericht op voicemail en e-mailprogramma. Wees ervan bewust dat criminelen berichten meelezen, pas berichten hierop aan. Scherm persoonlijke berichten zoveel mogelijk af voor buitenstaanders.
 13. Gebruik op social media niet je volledige naam, maar bijvoorbeeld een afkorting. Controleer je profielen  en bekijk ook op zoekmachines welke persoonlijke informatie, zoals naam, adres en telefoonnummer van jezelf is terug te vinden. Verwijder  persoonlijke informatie.
 14. Merk en registreer waardevolle spullen.
 15. Laat waardevolle spullen, zoals laptops en mobiele telefoons niet voor het raam in het zicht staan.
 16. Leg je ladder en container vast met een ketting.
 17. Zorg voor goede buitenverlichting.

Huis beveiligen

Wacht niet tot het te laat is. Want een goed beveiligde woning én het oplettende gedrag van jezelf en je buren, zorgt voor maximaal 90 procent minder kans op een inbraak. Wij helpen je hier graag bij.