axa_oyster

AXA Oyster wint meest innovatieve product 2016

Op woensdag 14 september reikte minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur tijdens de CCV Veilig Wonen Dag 2016 de prijzen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) uit. Het meest innovatieve PKVW-product 2016 is een combinatie van een raamsluiting en een forse kierstandhouder voor op ramen, namelijk de AXA Oyster van AXA Home Security. 

De AXA Oyster® combineert de functie van de raamsluiting en uitzetter voor naar buiten draaiende ramen. De AXA Oyster® is niet alleen een raamsluiting, maar dankzij de ingebouwde, comfortabele kierstandfunctie, kan er veilig in twee standen geventileerd worden. Het gepatenteerde ontwerp is geheel uitgevoerd in massief RVS en heeft een sterke constructie, waardoor het voldoet aan alle actuele veiligheidseisen.

Design

In plaats van twee raamsluitingen en een Habilis raamuitzetter hoeft er nog maar één product op het raam gemonteerd te worden. Dit scheelt aanzienlijk in het aantal zichtbare elementen op het raam en montagetijd.

Bediening

Eenvoudig op de kierstand

Door bovenop de hendel te drukken, gaat de sluiting open en klikt het automatisch in de beveiligde kierstand. Hierna kan er uit twee ventilatiestanden gekozen worden: medium of de rammel vrije Silence ventilatiestand, voor optimale nachtrust.

Volledig openen

Om het raam volledig te openen, moet de hendel volledig naar beneden gedrukt worden en aan de bovenkant uit de sluiting gekanteld worden.

Veiligheid

Door de kinderbeveiliging kunnen kinderen niet zelfstandig het raam openen. De AXA Oyster® is zeer veilig en weerstaat de meest actuele inbraakmethodes.